ervaringen
coaching/training

Lees wat mensen van Serge Smits Beweeg en Leefstijlcoaching vinden.

Personal Training gaan volgen bij Serge is de beste stap die ik in de afgelopen jaren heb gezet. Ik ben veranderd van iemand die
sportte omdat het moet in iemand die sport omdat het leuk is en goed voelt. Dankzij Serge ben ik meer in contact gekomen met mijn lijf én ben ik er tevreden over. Er mogen nog wel een paar kilootjes af (dankzij Serge verloor ik er negen), maar ik heb nu het vertrouwen dat mij dat op eigen kracht gaat lukken. Serge heeft mij daar de tools voor gegeven.

Serge is iemand die oog heeft voor de persoon als geheel, hij pusht je als het nodig is en ondersteunt je als je hier behoefte
aan hebt. Hij is altijd enthousiast en heeft veel vakkennis. We hebben erg veel lol gehad samen, naast dat we serieus aan de slag gingen met voeding, huiswerk en trainingen. De trainingen waren heel afwisselend: de ene keer de focus op kracht, dan meer op lenigheid of balans, de ene keer kettlebells, de andere keer lekker buiten aan de slag. En als iets niet naar je zin is, kun je dat gewoon zeggen, Serge is erg creatief en vindt altijd wel een oplossing die bij je past.

Bijkomend voordeel is dat mijn zwakke enkel die in één van de eerste lessen aan het licht kwam, zo is versterkt dat ik niet meer
(zoals vroeger) regelmatig door mijn enkel ga. Dat was geen doel (ik wilde vooral afvallen en ‘strakker’ in mijn vel zitten) maar is wel heel fijn. Ik had er niet eens aan gedacht dat ik hier wat aan kon doen met de juiste oefeningen.

Ik kan Personal Training aanraden aan iedereen die serieus met zijn lijf aan de slag wil. De resultaten zijn veel sneller en
duidelijker zichtbaar dan als je ‘alleen’ naar de sportschool gaat.

Anneke V.

Tijdens mijn fitnesstrainingen bij Serge diverse keren om advies gevraagd hoe ik op een gezonde manier kan afvallen. Ik kwam zelf niet verder in de training door een tekort aan kennis. Serge heeft mij voorgesteld om Personal Training (PT) te gaan volgen.

De Personal Training gaat van start met een intake. Hierin wordt gemeten: BMI, gewicht, bloeddruk, hartslag, omvang buik, BMR, visceraal vetpercentage en je vetpercentage. Na de intake besloot ik hiermee verder te gaan en hebben we gezamenlijk een doelstelling afgesproken. Op advies van Serge ging ik de komende vier weken, 1x per week Personal Training volgen en een voedingslogboek bijhouden. De volgende vier trainingen bestonden uit binnen en buiten trainen. Buiten gingen we hardlopen i.c.m. krachttraining. Binnen lag de focus meer op
krachttraining, waarbij je uitleg krijg over welke technieken en houding je het beste toe kan passen. Ook krijg je elke week huiswerk mee: deze oefeningen krijg je elke week toegestuurd tijdens de periode dat je Personal Training afneemt.

Eén van de meest adviezen die voor mij erg zinvol waren, hebben betrekking op voeding. Je krijgt een advies n.a.v. het voedingsdagboek die je hebt bijgehouden. Voor mij betekende dit een behoorlijke aanpassing op mijn eetpatroon. Waarin ik voorheen minder bewust bezig was met wat ik wanneer at, eet ik nu een goed ontbijt (havermout), lunch (speltbrood en fruit) en diner (minder aardappel en pasta, meer groente).

Serge beschikt over een goed inschattingsvermogen m.b.t. mijn persoonlijke trainingsmogelijkheden. Je krijg opbouwende en motiverende feedback, ik vind Serge daarin oprecht. Verder beschikt Serge over een hoop kennis. Ik vind het positief dat hij zichzelf constant probeert te verbeteren en zich verder ontwikkelt op het gebied van gezondheid, sport, voeding etc.

Binnen een maand ben ik meer dan 10 kilo afgevallen en heb ik een hogere motivatie, betere conditie, nieuwe doelstellingen en een gezondere levensstijl. Mijn volgende Personal Training sessie ga ik opnieuw onder begeleiding van Serge doen. Ik beveel Serge dan ook van harte aan.

Jo

“Ik kan zeggen dat in mijn doelen hebt bereikt en ik kan nu op eigen houtje verder”.

Fitness en/of krachttraining deed ik af en toe maar had behoefte aan meer persoonlijke begeleiding. Zo ben ik terecht gekomen bij Serge. Ik kreeg een proeftraining en was meteen verkocht. Dit is wat ik nodig had, tips en persoonlijke begeleiding om mijn doelen te bereiken. Ik wil meer spieren kweken en paar kilo’s afvallen. Serge heeft een passend programma voor mij samengesteld, ik kreeg huiswerk mee met oefeningen en zo gingen we een aantal weken aan de slag. Vragen over voeding en advies kan bij Serge dag en nacht, geen probleem!
De trainingen zijn leuk, erg intensief en zwaar, hij motiveert je en laat je tot het uiterste gaan. Ik kan zeggen dat ik mijn doelen hebt bereikt dankzij Serge. Ik kan nu op eigen houtje verder. Deze Personal Training lessen is een aanrader voor iedereen die aan de slag wilt met zichzelf. Serge Bedankt!!

Chantal Rering

Ik heb mijn training bij Serge als uitermate nuttig ervaren. Wat me vooral opviel is dat hij zorgvuldig zijn aanbod afstemt op de klachten die je ervaart en op de voortgang die tijdens de training ontstaat.  Daarbij heeft hij een rijk arsenaal aan alternatieve oefeningen, die zowel pittig, als leuk om te doen zijn. Tijdens de training is er ook voldoende ruimte om over van alles en nog wat te discussiëren en gezien de brede interesse van Serge zit daar altijd iets verrassends bij. Ik heb nog steeds baat bij de oefeningen die ik als “huiswerk” mee kreeg.  Ik zal een serie behandelingen van Serge van harte aanbevelen.

Hans van Dijk

Met een doorverwijzing van de huisarts ontmoette ik Serge. Open blik, een ietwat ernstige lach op zijn gezicht, stevige handdruk.

Zoekt naar oorzaken van klachten, dus in eetpatronen. Weet daar het nodige van. Dus ook: hoe voel je je in je hoofd, wat houd je bezig, zoekt naar je bereidheid om daarover (met hem eventueel) na te denken. Dat op zich was voor mij ont-spannend, maakte me lichter.

Het bewegen kreeg een mooie aandacht, en zo werkt Serge: met veel warme aandacht voor style en bewegen.

“Moipo”, zeggen de Maasaï, bewegen is stromen is ergens aan-/uitkomen. Aanbevolen!

Jan van der Meulen